PROGRAM

Biletele pot fi achiziționate online 

sau 

la INFO POINT & CASIERIE: CITY PARK MALL CONSTANȚA  (Bulevardul Alexandru Lăpușneanu 116C)

PROGRAM casierie: 1 septembrie – 7 septembrie: – 13:00 – 21:00 / 8 septembrie – 11 septembrie: 13:00 – 18:00

la CENTRUL MULTIFUNCȚIONAL EDUCATIV PENTRU TINERET „JEAN CONSTANTIN” (Bulevardul Ferdinand nr. 56)

PROGRAM casierie: 6 – 9 septembrie – 13:00 – 21:00 / 10 – 11 septembrie: 10:00 – 21:00

BILETELE MAI POT FI ACHIZIȚIONATE FIZIC ȘI ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA PROIECȚIILOR / EVENIMENTELOR, ÎN FIECARE DINTRE SPAȚIILE SUNSCREEN.

ORA 17:00

CASA NOASTRĂ / UTAMA

SALA STUDIO - TEATRUL DE STAT

În mijlocul stepei boliviene, doi vârstnici din tribul Quechua au parte de o existenţă lipsită de evenimente, cu fiecare zi aidoma celei dinaintea ei. Dar o secetă neobişnuit de lungă le ameninţă traiul şi Virginio şi Sisa se trezesc în faţa unei grele alegeri: să reziste sau să capituleze în faţa trecerii timpului? Când nepotul lor, Clever, li se alătură, toţi trei trebuie să înfrunte în propriu-i fel natura, necesitatea schimbării şi însuşi sensul vieţii..

Regia: Alejandro Loayza Grisi
Cast: José Calcina, Luisa Quispe, Candelaria Quispe, Placide Ali, Felix Ticona, Santos Choque, Jorge Yucra Nogales Durata: 87 minute

Film câștigător al Trofeului Transilvania 2022

ORA 18:00

CONCERT ELECTRIC

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

Prezența electrizantă a flautistului Matei Ioachimescu va aduce la viață universul sonor imaginat de mult premiatul compositor Cristian Lolea, iar show-ul LIVE de lumini și lasere semnat de Tom Brânduș, împreună cu vestimentația spectaculoasă creată de Patricia Vincent, vor transforma experiența ELECTRIC într-una completă atât auditiv, cât și vizual.

ORA 19:30

CINECONCERT: STUDENTUL DIN PRAGA

SALA STUDIO - TEATRUL DE STAT

Studentul din Praga, cunoscut şi sub numele de Târg cu Satana, este un thriller german de pionierat, realizat în anul 1913, în Germania celui de-al Doilea Imperiu, la scurt timp înaintea declanșării Primului Război Mondial. Proiecția va fi acompaniată de muzica originală a CelloFun, o formulă electro-acustică creată special pentru filmele mute, și cunoscuta „voce a filmelor”, Irina Margareta Nistor, este invitata specială care va traduce LIVE filmul, pentru ca experiența de cine-concert să fie una completă.

Regia: Paul Wegener & Stellan Rye
Narat live de: Irina Margareta Nistor
Muzică Live: CelloFUN
Durata: 80 minute

ORA 20:00

MAIGRET

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

O tânără îmbrăcată într-o elegantă rochie de seară este găsită fără suflare într-o piaţă din Paris. Comisarul Maigret va încerca să descopere criminalul şi să înţeleagă circumstanţele în care a murit victima.

Regia: Patrice Leconte
Cast: Gérard Depardieu, Jade Labeste, Mélanie Bernier, Bertrand Poncet
Durata: 89 minute

ORA 20:30

GALA DE DESCHIDERE: CLANUL (PILOT)

PIAȚA OVIDIU

O poveste captivantă despre lupta clasică dintre poliție și mafie. Tensiunile cresc pe măsură ce poveștile de dragoste condimentează lupta eternă dintre bine și rău.
Bazat pe formatul Icerde, al celor de la Ay Yapim, distribuit de Eccho Rights, cei care vor distribui producția și la nivel internațional, CLANUL reprezintă o adaptare care va avea în centru o poveste captivantă, iar românii vor avea ocazia să descopere lupta clasică dintre Poliție și Mafie. Tensiunea va atinge cote înalte când poveștile de iubire vor condimenta eterna bătălie dintre bine și rău..

Episoadele serialului vor fi regizate de Anghel Damian, Peter Kerek, Cristian Buje și Millo Simulov.
Cast: Denis Hanganu, Marian Olteanu, George Mihăiță, Theo Rose, Șerban Pavlu, George Ivașcu, Carmen Tănase

ORA 20:30

CONCERT: OSCAR & YAKKI

TEATRUL DE VARĂ SOVEJA

Scena muzicii trap a câștigat extrem de multă popularitate în ultimii ani, iar ritmurile alerte și nonconformiste caracteristice genului pot fi descoperite și redescoperite împreună cu Oscar și Yakki. Combinațiile de beat-uri de bază trap, cu muzică electronică, hip-hop, rap și rock, descriu perfect muzica celor doi.

ORA 17:00

DINEU CU VECINII DE SUS

SALA STUDIO - TEATRUL DE STAT

Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de deasupra. Salva şi Laura sunt puţin mai tineri şi i-au primit cu braţele deschise atunci când s-au mutat în clădire, dar gemetele constante ce se aud din apartamentul lor a devenit o sursă de tensiune pentru Julio şi Ana. Şi ce nu ştiu cei doi este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor..

Regia: Cesc Gay
Cast: Belén Cuesta, Javier Cámara, Alberto San Juan, Griselda Siciliani
Durata: 82 minute

ORA 18:00

OAMENI DE TREABĂ

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

Ilie se bucură de viața ușoară a unui polițist din sat. Pasivitatea lui în timpul unei serii de evenimente violente îl transformă curând într-un complice al crimei. Tensiunea se acumulează în sat, obligându-l pe Ilie să ia o decizie finală.

Regia: Paul Negoescu
Cast: Iulian Postelnicu, Anghel Damian, Vasile Muraru, Crina Semciuc
Durata: 105 minute

ORA 19:00

BESTIILE / THE BEASTS

SALA STUDIO - TEATRUL DE STAT

Vincent și Olga sunt un cuplu francez care s-a stabilit cu mult timp în urmă într-un sat din interiorul Galiciei. Acolo duc o viață liniștită, își cresc legumele și reabilitează case abandonate, deși coexistența lor cu localnicii nu este atât de idilică pe cât doresc.

Regia: Rodrigo Sorogoyen
Cast: Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera
Durata: 139 minute

ORA 20:30

TEAMBUILDING

PIAȚA OVIDIU

O comedie spumoasă despre viața în corporație, despre provocările construirii unei cariere și cele ale consolidării și motivarii unei echipe. Filmul, o satira a vieții corporative, dezvăluie evenimentele unui team building în care corporativismul robotic se dezlănțuie și se dezlănțuie arătându-și latura umană.

Regia: Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Alex Coteț
Cast: Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Șerban Pavlu, Anca Dinicu
Durata: 103 minute

ORA 20:30

ORICE, ORIUNDE, ORICÂND /
EVERYTHING, EVERYWHERE ALL AT ONCE ​

PLAJA REYNA

Pe lângă că îşi consumă fiecare strop de energie cu mica ei afacere, Evelyn trebuie să facă faţă şi unui mariaj pe butuci şi crizei vârstei de mijloc ce bate la uşă. Şi soarta întregii lumi stă pe umerii ei, când o perturbare a multiversului o face să exploreze realităţi paralele!

Regia: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Cast: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis
Durata:139 minute

ORA 20:30

CONCERT JEAN GAVRIL & THE TURBANS

TEATRUL DE VARĂ SOVEJA

Influențele pop și funk-ul anilor ’60 combinate cu emoția, curajul și libertatea pe care le emană artistul, îi definesc muzica lui Jean Gavril. The Turbans sunt definiția talentului. Acest proiect extraordinar a reușit să crească în câțiva ani de la începuturi foarte umile, într-un nume progresist pe scena muzicală londoneze, amestecând spontaneitatea vibrantă și autenticitatea cu excelența intrumentală și vocală. Publicul lor nu poate face nimic altceva decât să zâmbească, să danseze și să strige de bucurie pe muzica lor vibrantă și unică.

ORA 20:30

CAPRA CU TREI IEZI

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

În România rurală a secolului al 19-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărată natură sadică.

Film câștigător al Premiului Publicului pentru cel mai popular film românesc la TIFF 2022

Regia: Victor Canache
Cast: Maia Morgenstern, Marius Bodochi
Durata: 83 minute

ORA 11:00

GUIȚ / OINK!

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

Proiecție recomandată copiilor cu vârsta de 6+

Babs are nouă ani şi nu mai poate de fericire când bunicul îi aduce un purceluş pe nume Guiţ. Şi îşi convinge părinţii o lase să-l păstreze, promiţând că îl va antrena ca pe un căţel. Dar nu părinţii sunt cea mai mare ameninţare la adresa lui Guiţ, ci chiar bunicul, pentru că acesta participă în secret la concursul de făcut cârnaţi organizat de Societatea Mezelurilor Din Porci Proaspăt Tăiaţi.

Regia: Mascha Halberstad
Cast: Hiba Ghafry, Alex Klaasen, Johnny Kraaijkamp, Loes Luca, Henry van Loon, Kees Prins, Jelka van Houten, Remko Vrijdag
Durata: 72 minute

ORA 14:00

INOCENȚII / THE INNOCENTS

SALA STUDIO - TEATRUL DE STAT

În timpul orbitoarei veri scandinave, mai mulţi copii îşi încearcă puterile misterioase atunci când sunt departe de atenţia adulţilor. În acest captivant şi original thriller supranatural, orele de joacă sunt de-a dreptul periculoase.

Regia Eskil Vogt
Cast:Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf
Durata:117 minute

ORA 16:15

CAPRA CU TREI IEZI

SALA STUDIO - TEATRUL DE STAT

În România rurală a secolului al 19-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărată natură sadică.

Film câștigător al Premiului Publicului pentru cel mai popular film românesc la TIFF 2022

Regia: Victor Canache
Cast: Maia Morgenstern, Marius Bodochi
Durata: 83 minute

ORA 18:00

LUCA

SALA STUDIO - TEATRUL DE STAT

Film nerecomandat persoanelor sub 15 ani

1989, ultimul an de comunism în România. Luca, un student, decide să meargă într-o excursie de o zi în Bulgaria. La biroul vamal, locotenentul poliției secrete Nedelcu îl găsește cu o bancnotă de 50 de dolari ascunsă în rect. Luca este bătut cu sălbăticie de Nedelcu. 26 de ani mai târziu, încercând să-și creeze o carieră ca actor, Luca lucrează ca șofer de taxi în New York și devine martor protejat pentru o crimă. Până la proces, Luca se ascunde în România sub identitatea unui om mort. Îl întâlnește din nou pe Nedelcu, care acum este șeful Protecției Martorilor din România şi cesta începe să-l șantajeze pe Luca pentru a-i lua toți banii. Sub noua lui identitate Luca știe că dacă dispare, nimeni nu-l va căuta pentru că e deja mort.

Regia: Horațiu Mălăele
Cast: István Teglas, Mădălina Craiu, Andi Vasluianu, Horațiu Mălăele
Durata: 105 minute

ORA 18:30

NIMIC DESPRE DRAGOSTE

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

Proiecție nerecomandată persoanelor sub 18 ani

Nimic despre dragoste spune povestea a două femei și a doi bărbați implicați într-un cataclism emoțional. Filmul încearcă să surprindă și să analizeze acele momente delicate din viața noastră când percepem dragostea ca fiind o boală a sufletului.

Regia: Florin Piersic Jr.
Cast: Maria Bata, Cătălina Grama, Paul Ipate, Florin Piersic Jr.
Durata: 98 minute

ORA 20:30

PATRIA

CENTRUL JEAN CONSTANTIN


Inspirat dintr-o poveste reală, scurtmetrajul spune povestea infractorului român Ioan Clămparu, considerat șeful uneia dintre cele mai mari rețele de proxenetism din Europa. Acesta s-a predat autorităților spanilor în 2011, după ani în care a stat ascuns. În Patria, Darko Peric interpretează rolul lui Clămparu.

Regia: Alejandro Lobo
Cast: Darko Peric, Fernando Tielve, Juan Motilla
Durata: 15 minute

ORA 20:30

CINE-CONCERT NOSFERATU

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

r. F.W. Murnau / 1922

Muzică live: Simona Strungaru - dirijor / compozitor
Mihaela Maxim - soprană
Cătălin Petrescu - bariton
Iustinian Zetea - bas

Cu participarea a 27 de artiști constănțeni.

Sinopsis: Secretarul unui agent imobiliar care trăiește fericit în Wisborg este trimis de șeful lui în Transilvania, pentru a se interesa de o casă. Doar că aceasta aparține baronului Orlok, un personaj straniu, o creatură bizară.

ORA 20:30

BALAUR

SALA STUDIO - TEATRUL DE STAT

Ecaterina este profesoară de religie și soția preotului din oraș. Femeia începe o relație amoroasă cu Iuliu, un elev de 16 ani cu un trecut tumultuos. Inspirat din fapte reale, Balaur urmărește povestea Ecaterinei care, în încercarea de a-l ține sub control pe iubitul ei mai tânăr și de a-și proteja familia, ajunge să-și piardă ea însăși controlul pe parcurs. În timp ce femeia se confruntă cu o adevărată criză de credință, pasiunea lui Iuliu devine din ce în ce mai periculoasă, mai ales când adolescentul începe să se spovedească preotului.

Regia: Octav Chelaru
Cast: Mălina Manovici, Alexandru Papadopol, Sergiu Smerea, Voicu Dumitraş, Ana Maria Moldovan, Oana Ştefănescu
Durata: 94 minute

ORA 11:00

VARA CÂND AM ÎNVĂȚAT SĂ ZBOR / HOW I LEARNED TO FLY

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

Proiecție recomandată copiilor cu vârsta de 10+

Sofija este o fetiţă amuzantă şi pusă pe şotii, doar că nu-i convine deloc că trebuie să-şi petreacă vacanţa de vară cu bunica ei mult prea protectoare, pe o insulă de pe litoralul croat. Poate că la început situaţia nu e ideală, dar Sofija îşi face repede noi prieteni şi cu ei se bucură de tot ce are de oferit insula pe timpul verii: soare orbitor, bălăceală, multă îngheţată şi… primul sărut. Dar zilele lipsite de griji se termină când mătuşa Sofijei, Luce, se îmbolnăveşte şi trebuie dusă la spital...

Regia: Radivoje Andric
Cast: Klara Hrvanovic, Olga Odanovic, Snježana Sinovčić Šiškov, Žarko Laušević, Luka Bajto, Ema Kereta Rogic, Benjamín Lacko
Durata: 87 minute

ORA 13:00

NUNȚI, BOTEZURI, ÎNMORMÂNTĂRI

CENTRUL JEAN CONSTANTIN


Cosmin joacă un joc de tenis cu 3 prieteni. Se uită la ceas și începe să intre în panică: a întârziat la Oficiul Statului, la o nuntă - nunta lui, cu fosta soție, de care divorțase fără ca prietenii să știe. Totul începe în 2007, când bula imobiliară atinge apogeul. Cosmin ii face cadou lui Reli un pamant pe marginea unui lac, pentru aniversarea nuntii lor. Plănuiește să construiască 7 vile, să le vândă și să câștige 1 milion de euro.

Regia: Alexandru Lustig
Cast: Ilona Brezoianu, Gheorghe Ifrim, Șerban Pavlu, Anca Sigartău
Durata: 121 minute

ORA 14:00

BESTIILE / THE BEASTS

SALA STUDIO / TEATRUL DE STAT


Vincent și Olga sunt un cuplu francez care s-a stabilit cu mult timp în urmă într-un sat din interiorul Galiciei. Acolo duc o viață liniștită, își cresc legumele și reabilitează case abandonate, deși coexistența lor cu localnicii nu este atât de idilică pe cât doresc.

Regia: Rodrigo Sorogoyen
Cast: Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera
Durata: 139 minute

ORA 16:00

THREE THOUSAND YEARS OF LONGING

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

Dr Alithea Binnie (Tilda Swinton) este un academic - mulțumit de viață și o creatură a rațiunii. În timp ce se află la Istanbul, participând la o conferință, se întâmplă să întâlnească un Djinn (Idris Elba) care îi oferă trei dorințe în schimbul libertății lui. Aceasta prezintă două probleme. În primul rând, ea se îndoiește că el este real și în al doilea rând, pentru că ea este o savantă a poveștii și mitologiei, cunoaște toate poveștile de avertizare despre dorințe greșite. Djinnul își pledează cazul spunându-i povești fantastice din trecutul său. În cele din urmă, ea este amăgită și își pune o dorință care îi surprinde pe amândoi.

Regia: George Miller
Cast: Tilda Swinton, Idris Elba, Pia Thunderbolt
Durata: 108 minute

ORA 16:30

CLUBUL ȘOMERILOR/ THE UNEMPLOYMENT CLUB

SALA STUDIO - TEATRUL DE STAT

În fiecare dimineaţă, Fernando, Negro, Jesús şi Benavente se întâlnesc la bar, ca să bea câteva halbe de bere şi să pună ţara la cale fix cum le place, criticând cu poftă orice şi pe oricine. Cei patru au un lucru în comun: sunt toţi şomeri. Toţi, cu excepţia unuia...

Regia: David Marqués
Cast: Carlos Areces, Fernando Tejero, Adrià Collado, Eric Francés
Durata: 83 minute

ORA 18:00

ILUZII PIERDUTE

SALA STUDIO - TEATRUL DE STAT

Tânărul poet Lucien de Rubempré se îndrăgosteşte nebuneşte de baroneasa Louise de Bargeton şi, de teama scandalului, cei doi iubiţi fug la Paris, unde speră să trăiască anonim. Nu trece mult şi baroneasa îl respinge, iar Lucien se trezeşte singur şi fără o leţcaie, dar asta numai până când, împins de dorinţa de răzbunare, tânărul începe să scrie articole controversate - chiar dacă banale. În Parisul pe care şi l-a dorit cu atâta ardoare descoperă o lume unde orice - şi oricine, de altfel - poate fi cumpărat. Îşi va regăsi el drumul spre idealurile de la început?.

Regia: Xavier Giannoli
Cast: Benjamin Voisin, Cécile de France, Gérard Depardieu, Vincent Lacoste
Durata: 159 minute

ORA 18:30

MAROCCO

CENTRUL JEAN CONSTANTIN

Magda îi oferă lănţişorul ei scump unei fetiţe bolnave, dar tatăl Magdei este sigur că adolescenta minte din nou. Pus în faţa adevărului, tatăl se simte vinovat şi ruşinat, însă este incapabil să admită că a greşit. Relaţiile se destramă şi se instalează haosul...

Regia: Emanuel Pârvu
Cast: Şerban Pavlu, Anca Indricău, Tudor Cucu Dumitrescu, Crina Semciuc, Vlad Brumaru, Tania Filip, Mihaela Sîrbu, Mirela Gorea, Emilia Popescu
Durata: 100 minute

ORA 19:30

RECITAL CORINA CHIRIAC

PIAȚA OVIDIU

Duminică, 11 septembrie, de la ora 19:30, în Piața Ovidiu, Corina Chiriac vine la Sunscreen Film & Arts Festival pentru un recital senzațional. Constănțenii sunt așteptați să asculte și să cânte alături de artistă cele mai cunoscute versuri ale muzicii ușoare din 70' și până astăzi.

ORA 20:45

BILET PENTRU PARADIS/ TICKET TO PARADISE

CENTRUL JEAN CONSTANTIN


Filmul îl urmărește pe Wren Butler, un absolvent recent al Universității din Chicago, care o însoțește pe cea mai bună prietenă a ei Lily la o excursie după absolvire în Bali. Decizia bruscă a lui Lily de a se căsători cu un localnic balinez îi determină pe părinții ei să încerce să o împiedice să repete greșeala lor de acum 25 de ani. Wren rămâne în Bali pentru festivitățile de logodnă/nunta și, în acest proces, își găsește propria dragoste cu un medic local.

Regia: Ol Parker
Cast: Julia Roberts, George Clooney
Durata: 100 minute

ORA 20:30

MIRCIULICĂ

PIAȚA OVIDIU


Mircea, un tânăr de 30 de ani din Gherla pică examenul de admitere în justiție la București. Nu are de ales decât să se întoarcă acasă și să locuiască cu părinții săi. El este forțat să se angajeze într-o companie de colectare a deșeurilor deținută de un politician local bogat. Dar lucrurile se complică atunci când Mircea începe să lucreze pentru soția șefului.

Regia: Cristian Ilișuan
Cast: Mircea Popa, Elena Ivanca, Denisa Vlad, Bunica din Chinteni
Durata: 91 minute

ORA 21:00

CEL MAI TARE ȘEF/ THE GOOD BOSS

SALA STUDIO - TEATRUL DE STAT


Blanco este carismaticul patron al unei mici fabrici de familie. Afacerea merge ca pe roate, dar nu e suficient: Blanco vrea neapărat un premiu de excelenţă oferit de comunitatea locală! Exact când totul trebuie să fie perfect, problemele apar ca ciupercile după ploaie: un şef de tură deprimat, un fost angajat care îi bagă beţe în roate, o stagiară care... dar să nu anticipăm. Blanco trebuie să se ocupe de tot şi toate pentru a câştiga şi pentru asta nu ezită să intre cu bocancii în vieţile celor din jur...

Regia: Fernando León de Aranoa
Cast: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu, Tarik Rmili, Rafa Castejón, Celso Bugallo
Durata: 120 minute