You are currently viewing Filme și ateliere de cinema pentru elevi, la Sunscreen Film & Arts Festival

Filme și ateliere de cinema pentru elevi la Sunscreen Film & Arts Festival

Sunscreen Film & Arts Festival, care are loc în Constanța între 8 și 11 septembrie, pregătește un program plin pentru elevi, dar și pentru profesori. Astfel, în perioada evenimentului vor avea loc ateliere pentru cei mici, proiecții de film pentru toată familia, dar și prezentarea Opționalului de Educație prin Film, dedicată dascălilor de liceu interesați să acceseze acest model de curs la clasă.

Sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 13:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Iulia Pană, artist vizual, jurnalist cultural, profesor la Universitatea Ovidiu, va susține atelierul „Introducere în lumea filmului” pentru copii cu vârste între 9 – 13 ani. În cadrul acestui atelier, participanții vor înțelege mai bine începuturile cinematografiei, dar și ce înseamnă să faci un film, chiar și cu telefonul mobil. Participarea este gratuită. Copiii interesați trebuie să completeze acest formular până pe 5 septembrie, iar 15 participanți vor fi aleși – https://forms.gle/wCgn5W7LsDGMss9fA

Atelierul de „Introducere în lumea filmului” va avea loc și duminică, 11 septembrie, de la ora 13:00, pentru copii cu vârste între 14 – 18 ani. Participarea este gratuită și se face în baza unui formular, care trebuie completat tot până pe 5 septembrie – https://forms.gle/n1zEsDNtZGSeyte67 (15 participanți)

Și profesorii și elevii de liceu interesați de cinema sunt așteptați la Sunscreen. Anul acesta, Asociația Festivalul de Film Transilvania (AFFT), prin programul EducaTIFF, a lansat Opționalul de Educație Cinematografică și Educație prin Film,  care va fi testat pe parcursul anului școlar 2022 – 2023 la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca (nivel liceal). La Sunscreen, profesorii din județul Constanța, dar și elevii de liceu interesați să descopere structura noului opțional vor avea șansa să dobândească aptitudinile necesare pentru implementarea cursului de educație cinematografică la clasă. 

Prezentarea opționalului și training-ul, susținute de Maria Dobre (Coordonator Programe Educaționale TIFF) și Crăița Nanu (Selecționer film, TIFF) vor avea loc sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța. Accesul va fi gratuit, dar limitat pentru 90 de participanți, în baza înscrierilor efectuate prin completarea formularului online, până la data de 9 septembrie:

pentru profesori – https://forms.gle/59wRXpiBLYGa59ET9 ;  

pentru elevi – https://forms.gle/M3pPufzLioVcL4eX8

Copiii și părinții sunt așteptați și la film: sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11:00, la CMEPT Jean Constantin va fi proiectat filmul de animație Guiț/ Oink (r. Mascha Halberstad), distins în 2021 cu Premiul FIPRESCI la Cannes. Iar duminică, 11 septembrie, de la ora 11:00, în același loc, Vara când am învățat să zbor/ How I Learnd To Fly (r. Radivoje Andric), un film fermecător care urmărește tranziția de la copilărie către etapa adolescenței. Biletele costă 10 lei și pot fi cumpărate online – https://sunscreen.eventbook.ro/

Întreg programul Sunscreen Film & Arts Festival poate fi găsit pe www.sunscreenfestival.ro.

SUNSCREEN este un eveniment organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Teatrul de Stat Constanța și Centrul Cultural Burada.